لامپ فوق کم مصرف پاک نور
http://kia-ir.ir

اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک برخصوصیات کمی، کیفی و افزایش ماندگاری فلفل دلمه ای


اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک  برخصوصیات کمی، کیفی و افزایش ماندگاری فلفل دلمه ای

عنوان تحقیق: اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک برخصوصیات کمی،کیفی و افزایش ماندگاری فلفل دلمه ­ای

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 134

شرح مختصر:

در این پژوهش طی چهار آزمایش مجزا اثر محلول­پاشی با تیمارهای کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل از برداشت بر خصوصیات کمی و کیفی و نیز عمر ماندگاری فلفل دلمه­ای مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش اول تیمار کلریدکلسیم نیم درصد و اسیدجیبرلیک 50 میلی­گرم بر لیتر هر یک در دو (زمان ظهور میوه و 15 روز پس از آن) و سه (زمان ظهور میوه،10 و 20 روز پس ازآن) مرتبه محلول­پاشی روی فلفل دلمه­ای در شرایط کشت مزرعه­ای اعمال و صفات مختلف بررسی شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که تیمار اسیدجیبرلیک به طور معنی­داری منجر به افزایش عملکرد، تعداد میوه، عرض میوه، وزن میوه، حجم میوه، ضخامت گوشت میوه، سفتی بافت میوه، وزن خشک میوه، ویتامین­C، ظرفیت آنتی­اکسیدانی، کلروفیل کل میوه، طول ساقه، طول میانگره، طول شاخساره، سطح برگ و تعداد شاخه جانبی شده و میزان پوسیدگی گلگاه و آفتاب سوختگی را نیز کاهش داد. تیمار کلریدکلسیم نیز با افزایش ضخامت گوشت میوه، سفتی بافت، مقدار کلروفیل و وزن خشک همراه بوده و پوسیدگی گلگاه و آفتاب­سوختگی بافت میوه را نیز بطور قابل توجهی کاهش داد. در این آزمایش اختلاف چندانی بین دو بار محلول­پاشی و سه بار محلول­پاشی دیده نشد. در آزمایش دوم اثر تیمارهای اعمال شده فوق بر عمر پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفت. میوه­های تیمارهای مختلف در دو دمای صفر و 10 درجه سانتی­گراد نگهداری شده و در زمان­های 10 و 20 روز پس از انبار بررسی شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که تیمارکلریدکلسیم در هر دو دمای انبارداری، کاهش وزن میوه، شدت سرمازدگی، درصد بیماری، نشت یونی و مقدار مالون­دی­آلدئید را کاهش داده و موجب حفظ بیشتر بازارپسندی، سفتی، مواد جامد محلول، اسید کل، ویتامینC، ظرفیت آنتی­اکسیدانی، فنل کل و کلروفیل میوه شد. تیمار با اسیدجیبرلیک نیز منجر به کاهش بیماری، کاهش نشت یونی و مقدار مالون دی­آلدئید شده، و با حفظ بهتر بازارپسندی، سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامینC، فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدان و محتوای کلروفیل میوه همراه بود. در بیشتر موارد سه بار محلول­پاشی بهتر از دو بار محلول­پاشی بود. در آزمایش سوم تلفیق تیمارهای قبل از برداشت کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک در سه بار محلول­پاشی و تیمارهای پس از برداشت سلوفان، چیتوزان و سلوفان+چیتوزان بر عمر پس از برداشت فلفل دلمه­ای در دمای 10 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از سلوفان موجب کم شدن کاهش وزن، حفظ بهتر سفتی، ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنل کل در مقایسه با شاهد شد ولی از طرفی درصد بیماری را افزایش داد. تیمار چیتوزان موجب کاهش بیماری و افزایش نسبت قند به اسید، ظرفیت آنتی­اکسیدان و فنل کل میوه نسبت به نمونه شاهد شد. در مجموع استفاده توام از سلوفان و چیتوزان بهتر از استفاده از هر یک به تنهایی در حفظ کیفیت میوه فلفل دلمه­ای بود. در آزمایش چهارم اثر غلظت­های صفر (شاهد)، 5/0، 1/0، 5/1 و 2 درصد چیتوزان بر کنترل عامل پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای بررسی شد. نتایج نشان داد چیتوزان بخوبی میزان آلودگی قارچی میوه را کاهش داد. در این آزمایش با افزایش غلظت چیتوزان افت وزن، شدت بیماری و نشت یونی کاهش و بازارپسندی، سفتی، اسیدیته، ویتامین ث، فنل کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی افزایش یافت.

کلمات کلیدی: فلفل دلمه ­ای، کلریدکلسیم، اسیدجیبرلیک، چیتوزان، سلوفان و پس از برداشت.

فهرست مطالب

فهرست مطالب

عنوان صفحه

فصل اول. 1

مقدمه2

فصل دوم5

کلیات و مروری بر منابع. 5

2-1- فلفل. 6

2-1-1- منشا و خاستگاه فلفل. 6

2-1-2- مشخصات گیاه شناسی. 6

2-1-3- اهمیت اقتصادی و ارزش غذایی. 7

2-1-4- ارزش دارویی. 9

2-1-5- اهمیت کشت­های گلخانه­ای و مزرعه­ای در دنیا و ایران. 9

2-1-6- اهمیت کشت فلفل دلمه­ای. 10

2-1-7- مفهوم کیفیت.. 11

2-1-7-1- کیفیت خارجی. 11

2-1-7-2- کیفیت درونی. 12

2-1-7-3- کیفیت تغذیه­ای فلفل دلمه­ای در ارتباط با سلامت بشر. 14

2-1-7-3-1- ویتامین­ها14

2-1-7-3-1-1- ویتامینA. 14

2-1-7-3-1-2- ویتامین­B. 14

2-1-7-3-1-3- ویتامین­C. 15

2-1-7-3-2- عناصر معدنی. 15

2-1-7-3-2-1-آهن. 15

2-1-7-3-2-2- روی. 15

2-1-7-3-2-3- پتاسیم. 16

2-1-7-3-2-4- کلسیم. 16

2-1-7-3-2-5-منیزیم. 16

2-1-7-3-2-6-فسفر. 16

2-1-7-3-3- لیکوپن. 17

2-1-7-3-4- اسیدسیتریک... 17

2-2- ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی. 17

2-2-1- علل اصلی توجه به فیزیولوژی پس از برداشت.. 17

2-3- نقش کلسیم درگیاه18

2-3-1- نقش کلسیم در پایداری دیواره سلول. 18

2-3-2- نقش کلسیم در رشد سلول. 20

2-3-3- نقش کلسیم در پایداری غشا و تنظیم آنزیم. 21

2-3-4-محل مصرف کلسیم و اثر آن در رشد و ترکیب گیاه22

2-3-5- نقش کلسیم در ماندگاری میوه24

2-4- نقش جیبرلین­ها در گیاه24

2-4-1- جیبرلین. 24

2-4-2- اثرات فیزیولوژیک جیبرلین­ها25

2-4-3-1-نقش جیبرلین در طویل شدن سلول­ها26

2-4-3-2- نقش جیبرلین در گلدهی. 26

2-4-3-3- نقش جیبرلین در پارتنوکارپی. 26

2-4-3-4- نقش جیبرلین در طویل شدن ریشه26

2-4-3-5- نقش جیبرلین در رشد برگ... 26

2-4-3-6- نقش جیبرلین در سبزکردن بذور26

2-4-3-7- نقش جیبرلین در عملکرد گیاه27

2-4-3-8- نقش جیبرلین در بزرگی و درشتی میوه27

2-4-3-9- نقش جیبرلین درکیفیت میوه27

2-4-3-10- نقش جیبرلین در به عقب انداختن رسیدن میوه­ها27

2-4-3-11- نقش جیبرلین در دیر برداشت کردن میوه­ها28

2-4-3-12- نقش جیبرلین در پا بلند کردن گیاهان پاکوتاه28

2-5- چیتوزان و نقش آن در پس از برداشت.. 28

2-6- پوشش سلوفان. 30

2-7- مشکلات قبل و پس از برداشت فلفل دلمه­ای. 30

فصل سوم32

مواد و روش­ها32

3-1- آزمایش اول: بررسی اثر محلول­پاشی با کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر صفات کمی، کیفی و رویشی فلفل دلمه­ای در شرایط کشت در مزرعه33

3-1-1- ویژگی­های محل و زمان اجرای آزمایش... 33

3-1-2- ویژگی­های خاک و آب در مزرعه33

3-1-3- رقم مورد استفاده34

3-1-4- طرح آزمایشی. 34

3-1-5- مراحل اجرای آزمایش و مراقبت­های مزرعه34

3-1- 6- اعمال تیمارها35

3-1-7- زمان و روش نمونه­برداری. 35

3-1-8- صفات مورد ارزیابی. 35

3-1-8-1- صفات مربوط به میوه36

3-1-8-1-1- صفات فیزیکی و ظاهری. 36

3-1-8-1-1-1- عملکرد و تعداد میوه36

3-1-8-1-1-2- طول، قطر و شاخص شکل میوه36

3-1-8-1-1-3- وزن، حجم و چگالی میوه36

3-1-8-1-1-4- ضخامت گوشت میوه36

3-1-8-1-1-5- سفتی بافت میوه37

3-1-8-1-1-6- پوسیدگی­گلگاه و آفتاب سوختگی بافت میوه37

3-1-8-1-2-صفات بیوشیمیایی میوه37

3-1-8-1-2-1- مواد جامد محلول(TSS)37

3-1-8-1-2-2- درصد اسید کل و pH آب میوه37

3-1-8-1-2-3-ویتامین­ث در بافت میوه37

3-1-8-1-2-4- فنل کل در بافت میوه38

3-1-8-1-2-5- ظرفیت آنتی­اکسیدانی در بافت میوه39

3-1-8-1-2-6-محتوای مالون­دی­آلدئید در بافت میوه40

3-1-8-1-2-7- نشت یونی بافت میوه40

3-1-8-1-2-8- محتوای کلروفیلو کارتنوئید بافت میوه40

3-1-8-1-2-9- وزن خشک میوه40

3-1-8-2- صفات رویشی گیاه41

3-1-8-2-1- طول میانگره، ارتفاع و عرض بوته41

3-1-8-2-2- تعداد شاخه41

3-1-8-2-3- سطح برگ... 41

3-1-8-2-4- وزن خشک ساقه، برگ و ریشه41

3-1-8-2-5- تعداد ریشه جانبی. 41

3-1-8-2-6- قطر طوقه41

3-1-8-2-7- محتوای کلروفیل و کارتنوئید در برگ... 41

3-2- آزمایش دوم: بررسی اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل از برداشت، بر صفات کیـفی و مقاومت به سرما در میوه­های فلفل دلمه­ای طی زمان انبارمانی. 42

3-2-1- تعیین درصد آلودگی یا بیماری قارچی. 43

3-2-2- تعیین درجه سرمازدگی. 43

3-2-3- تعیین میزان بازارپسندی (رنگ و ظاهر)43

3-3- آزمایش سوم: بررسی اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل از برداشت و برهمکنش آن با پوشش­های سلوفان و چیتوزان بر صفات کیفی فلفل دلمه­ای در انبار44

3-4- آزمایش چهارم: بررسی اثر چیتوزان بر کنترل پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای در انبار45

3-4-1- تهیه سوسپانسیون. 45

3-4-2- تهیه واکس چیتوزان. 46

3-5-مواد مصرفی در اجرای آزمایش­ها46

3-6- آنالیز آماری. 46

فصل چهارم47

نتایج و بحث.. 47

4-1-1- نتایج آزمایش اول: بررسی اثر محلول­پاشی با کلریدکلسیم واسیدجیبرلیک بر صفات کمی، کیفی و رویشی فلفل دلمه­ای در شرایط کشت در مزرعه48

4-1-1-1- نتایج مربوط به صفات میوه48

4-1-1-1-1- اثر تیمارها بر صفات رویشی میوه51

4-1-1-1-2- اثر تیمارها بر پوسیدگی گلگاه و آفتاب سوختگی میوه51

4-1-1-1-3- اثر تیمارها بر ضخامت گوشت و سفتی بافت میوه51

4-1-1-1-4- اثر تیمارها بر مواد جامد محلول میوه52

4-1-1-1-5- اثر تیمارها بر pH و اسید کل. 52

4-1-1-1-6- اثر تیمارها بر ویتامین­C، ظرفیت آنتی اکسیدان و فنل کل. 52

4-1-1-1-7- اثر تیمارها بر کلروفیل میوه52

4-1-1-2- نتایج مربوط به صفات گیاه فلفل دلمه­ای. 54

4-1-1-2-1- اثر تیمارها بر وزن خشک شاخه و ریشه56

4-1-1-2-2- اثر تیمارها بر طول ساقه و میانگره56

4-1-1-2-3- اثر تیمارها بر شاخه اصلی و شاخه فرعی. 56

4-1-1-2-4- اثر تیمارها بر تعداد برگ، سطح برگ و کلروفیل برگ... 56

4-1- 2- نتایج آزمایش دوم: اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل از برداشت برماندگاری و مقاومت به سرما میوه فلفل دلمه­ای در انبار58

4-1-2-1- اثر تیمار، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر کاهش وزن و سفتی بافت میوه فلفل دلمه­ای 61

4-1-2-2- اثر تیمارها، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر بازارپسندی (تغییررنگ و ظاهر)، شيوع بیماری و سرمازدگی میوه61

4-1-2-3- اثر تیمارها، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر pH و اسید کل آب میوه62

4-1-2-4- اثر تیمار، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر مواد جامد محلول میوه­های فلفل دلمه­ای 62

4-1-2-5- اثر تیمار، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر میزان ویتامین­C، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و فنل کل در میوه­های فلفل دلمه­ای. 63

4-1-2-6- اثر تیمار ، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر نشت یونی و محتوای مالون دی­آلدئید در میوه­های فلفل دلمه­ای 63

4-1-2-7- اثر تیمار ، دمای نگهداری و دوره­ی انبارمانی بر کلروفیل و کارتنوئید در میوه­های فلفل دلمه­ای 64

4-1-2-8- برهمکنش اثر تیمار و دمای انبار بر میزان بیماری و سرمازدگی میوه­های فلفل دلمه­ای 67

4-1-2-9- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان بازارپسندی میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار67

4-1-2-10- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان بیماری در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار69

4-1-2-11- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان مواد جامد محلول در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار69

4-1-2-12- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان اسیدکل در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار70

4-1-2-13- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر ظرفیت آنتی­اکسیدانمیوه­های فلفل دلمه­ای در انبار71

4-1-2-14- برهمکنش اثر تیمار، دما و دوره انبارمانی بر میزان بیماری میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار71

4-1-3- نتایج آزمایش سوم: اثر برهمکنش کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل ازبرداشت و پوشش­های سلوفان و چیتوزان بر ماندگاری میوه فلفل دلمه­ای در انبار72

4-1-3-1- اثر تیمارهای پس از برداشت بر کاهش وزن و سفتی بافت میوه فلفل دلمه­ای در انبار76

4-1-3-2- اثر تیمارهای پس از برداشت بر بیماری و بازارپسندی میوه فلفل دلمه در انبار76

4-1-3-3- اثر تیمارهای پس از برداشت بر اسیدکل و نسبت قند به اسید میوه فلفل دلمه­ای در انبار76

4-1-3-4- اثر تیمارهای پس از برداشت بر آنتی­اکسیدان و فنل کل در میوه فلفل دلمه­ای در انبار

. 76

4-1-3-5- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر کاهش وزن میوه79

4-1-3-6- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر بیماری میوه79

4-1-3-7- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر بازارپسندی میوه80

4-1-3-8- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر اسید کل میوه80

4-1-3-9- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر نسبت قند به اسید میوه81

4-1-3-10- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر ظرفیت آنتی­اکسیدان میوه82

4-1-3-11- اثر برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر فنل­کل میوه83

4-1-4- نتایج آزمایش چهارم: اثر چیتوزان بر پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای 84

4-1-4-1- نتایج اثر چیتوزان در کنترل عامل پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای در شرایط درون شیشه­ای 84

4-1-4-2- نتایج اثر چیتوزان بر پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای در انبار85

4-1-4-2-1- اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر کاهش وزن، سفتی و وزن خشک میوه87

4-1-4-2-2- اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر بیماری و بازارپسندی میوه87

4-1-4-2-3-اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر pH و اسید کل میوه87

4-1-4-2-4-اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر مواد جامد محلول، نسبت قند به اسید و وزن خشک میوه87

4-1-4-2-5- اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر ویتامین­ث و آنتی­اکسیدان میوه88

4-1-4-2-6-اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر نشت یونی میوه88

4-1-4-2-7-اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر فنل­کل و کارتنوئید میوه88

4-2-1- بحث آزمایش اول. 91

4-2-1-1- نتیجه گیری کلی آزمایش اول. 96

4-2-2- بحث آزمایش دوم96

4-2-2-1- نتیجه­گیری کلی آزمایش دوم103

4-2-3- بحث آزمایش سوم103

4-2-3-1-نتیجه گیری کلی آزمایش سوم106

4-2-4- بحث آزمایش چهارم107

4-2-4-1- نتیجه گیری کلی آزمایش چهارم109

پیشنهادها110

منابع. 111

پیوست­ها………………………………………………………………….…………………………118

فهرست جدول­ها

عنوان صفحه

جدول 4-1- تجزیه واریانس آزمایش اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر خصوصیات کمی و کیفی میوه فلفل دلمه­ای 49

جدول 4-2- مقایسه میانگین آزمایش اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر خصوصیات کمی و کیفی میوه فلفل دلمه­ای 53

جدول 4-3- تجزیه واریانس آزمایش اثر کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر خصوصیات گیاه فلفل دلمه­ای 55

جدول 4-4- مقایسه میانگین اثر تیمارهای کلریدکلسیمو اسیدجیبرلیک بر خصوصیات رویشی گیاه فلفل دلمه­ای 57

جدول 4-5- تجزیه واریانس اثر تیمارهای کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر خصوصیات کیفی و مقاوت به سرما در میوههای فلفل دلمه­ای. 59

جدول 4-6- مقایسه میانگین اثر تیمارهای کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک بر خصوصیات کیفی و مقاوت به سرما در میوه­های فلفل دلمه­ای. 65

جدول4-7- تجزیه واریانس آزمایش اثر برهمکنش کلریدکلسیم و اسیدجیبرلیک قبل ازبرداشت و پوشش­های سلوفان و چیتوزان بر ماندگاری میوه فلفل دلمه­ای در انبار.....74

جدول4-8- مقایسه میانگین اثر تیمارهای پس از برداشت بر صفات میوه فلفل دلمه­ای در انبار.77

جدول 4-9- تجزیه واریانس اثر چیتوزان بر پوسیدگی نرم و صفات کیفی فلفل دلمه­ای در انبار.86

جدول 4-10- مقایسه میانگین اثر چیتوزان بر پوسیدگی نرم و صفات کیفی فلفل دلمه­ای در انبار89

فهرست شکل­ها

عنوان صفحه

شکل2-1- ساختار چیتوزان. 29

شکل 3-1- جذب غلظت­های مختلف اسید گالیک در طول موج 760 نانومتر و منحنی استاندارد آن.39

شکل4-1- برهمکنش اثر تیمار و دمای انبارمانی بر میزان سرمازدگی و بیماری در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار68

شکل4-2- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان بازارپسندی میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار68

شکل4-3- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان بیماری در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار69

شکل4-4- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان مواد جامد محلول در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار70

شکل4-5- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر میزان اسید کل در میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار70

شکل4-6- برهمکنش اثر تیمار و دوره انبارمانی بر ظرفیت آنتی­اکسیدان میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار71

شکل 4- 7-رهمکنش اثر تیمار، دما و دوره انبارمانی بر میزان بیماری میوه­های فلفل دلمه­ای در انبار72

شکل 4- 8- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر کاهش وزن میوه79

شکل 4-9- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر بیماری میوه80

شکل 4-10- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر بازارپسندی میوه81

شکل 4-11- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر اسید کل آب میوه81

شکل 4-12- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر نسبت قند به اسید میوه82

شکل 4-13- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی برظرفیت آنتی­اکسیدان میوه83

شکل 4-14- برهمکنش تیمارهای پس از برداشت و دوره انبارمانی بر فنل کل میوه83

شکل4-15- اثر غلظت­های مختلف چیتوزان بر کنترل عامل پوسیدگی نرم فلفل دلمه­ای در شرایط کشت درون شیشه84

شکل 4-16- همبستگی بین وزن تک میوه و عملکرد تک بوته.92

شکل4-17- همبستگی بین طول میانگره و ارتفاع گیاه.96

شکل 4-18- همبستگی بین شاخص سرمازدگی و شاخص آلودگی میوه.98

شکل 4-19- همبستگی بین شاخص سرمازدگی و محتوای مالون دی­آلدئید.99

شکل 4-20- همبستگی بین شاخص سرمازدگی و درصد نشت یونی.100

شکل 4-21- همبستگی بین میزان کاهش وزن و سفتی بافت میوه.105

شکل4-22- همبستگی بین میزان ویتامینC و ظرفیت آنتی­اکسیدان میوه.106

شکل 4-23- همبستگی بین افزایش غلظت چیتوزان و کاهش گسترش قارچ در محیط کشت درون شیشه.107

شکل 4-24- همبستگی بین درصد نشت یونی و شاخص بیماری.108


مبلغ قابل پرداخت 16,900 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 80

برچسب های مهم

اد ممبر بینهایت ( افزایش ممبر(اعضای) کانال،ربات و

اد ممبر بینهایت ( افزایش ممبر(اعضای) کانال،ربات و

-اد ممبر بینهایت- {افزایش ممبر(اعضای) فیک کانال،ربات و گروه تلگرام و...} Addmember نسخه ویژه(VIP) تمامی و کامل ترین نرم افزار های افزایش ممبر واقعی و فیک و آموزش های آن، که در اینترنت و بازار به قیمت های بالا به فروش می رسد را یک جا و با قیمتی کم در برابر قیمت های بالای ...

نرم افزار برنامه ساز اندروید نسخه طلایی

نرم افزار برنامه ساز اندروید نسخه طلایی

نرم افزار برنامه ساز اندروید نسخه طلایی و بدون نیاز به ارتقا توجه :مشکل امضا با کلید دیباگ دراین نسخه کاملا رفع شده و برنامه ها به بازار ارسال می شوند اگر به این مشکل برخوردید ما 10برابر پولتان را پس میدهیم. این نرم افزار بر روی اندروید قابل نصب میباشد 100% مورد تایید ...

تماس و پیامک ناشناس و رایگان با شماره

تماس و پیامک ناشناس و رایگان با شماره

برنامه تماس و ارسال پیام رایگان به دیگران با شماره دلخواه خود(هرشماره) به صورت کاملا رایگان بدون نیاز به روت به وسیله این برنامه میتوانید با شماره دلخواه خود به دیگران زنگ بزنید یا برای انها پیام بفرستید یعنی زمانی که شما با دیگران تماس میگیرید شماره دلخواهی که شما ...

مجموعه -صفر تا صد راه اندازی کارگاه جوراب

مجموعه -صفر تا صد راه اندازی کارگاه جوراب

لینک خرید در انتهای صفحه می باشد نام محصول: مجموعه صفرتاصد راه اندازی کارگاه جوراب بافی تهیه کننده: دوران راهبی انتشار: وبسایت بچه‌های نساجی دانشگاه یزد فرمت محصول: کتاب الکترونیکی(PDF) + ویدئو MP4 قابل پخش در: موبایل، تبلت، کامپیوتر و ... مخاطب این بسته آموزشی: ...

پکیج ساخت شماره مجازی نامحدود و رایگان

پکیج ساخت شماره مجازی نامحدود و رایگان

پکیج ساخت شماره مجازی نامحدود و رایگان دانلود پکیج آموزش ساخت شماره مجازی نامحدود + هدیه ویژه هر چقدر نیاز داشته باشید می توانید شماره ی مجازی ایجاد کنید با قابلیت ثبت نام در تلگرام و واتس آپ و وایبر و دیگر برنامه ها مزایای استفاده از پکیج Virtual ...

کسب درامداز اینترنت ماهیانه 8میلیون تومان

کسب درامداز اینترنت ماهیانه 8میلیون تومان

پکیج کسب درآمداسان از اینترنت اپدیت جدید 25 دی 1395 مناسب برای تمامی افرادباهرسن ودانشی این فرصت هرگز تکرار نمیشود عجله کنید تضمین100%بازگشت وجه درصورت عدم کسب این مبلغ هدیه ویژه پس از خرید این محصول: 1.نرم افزار کی به وای فای وصله نرم افزاری برای شناسایی ...

ربات فوق پیشرفته اینستاگرام

ربات فوق پیشرفته اینستاگرام

ربات فوق پیشرفته اینستاگرام افزایش فالوور،لایک،بازدید و کامنت قابلیت انتخاب فالوورها بر اساس شهر و یا مشاغل (جدید و بسیـار کمیـاب) با سلام خدمت شما همراهان همیشگی سایت hitsfa , این بار قصد ارائه یکی از ربات های اینستاگرام را داریم که بسیار کمیاب است و کاربرد های ...

کتاب آموزش تعمیر لامپ کم مصرف

کتاب آموزش تعمیر لامپ کم مصرف

کتاب آموزش تعمیر لامپ کم مصرف همانطور كه مي دانيد لامپ هاي كم مصرف بعد از مدتي ديگر روشن نمي شوند و نياز به تعمير دارند در بيشتر اين موارد مي توان با ساده ترين وسايل لامپ را در منزل تعمير كرد این مجموعه دارای 5 کتاب است که در آن نحوه عملکرد و روش های عیب یابی لامپ کم ...

دریافت SMS های دیگران در گوشی شما

دریافت SMS های دیگران در گوشی شما

شاید بارها و بارها برای شما عزیزان پیش آمده باشد که بخواهید اس ام اس های دیگران را بخوانید و از آن ها آگاه شوید. به همین منظورما نرم افزاری را آماده دانلود کردیم که شما با استفاده از آن، همه ی پیامک های شخص مورد نظر برای شما ارسال میشود به همین راحتی! توجه:این نرم افزار جهت ...

تمامی نرم افزار های اددممبر واقعی و فیک(ربات ,

تمامی نرم افزار های اددممبر واقعی و فیک(ربات ,

تمامی و کامل ترین نرم افزار های افزایش ممبر واقعی وفیک را یک جادریافت کنیدهرکدام از این نرم افزار ها در اینترنت و کافه بازاربه قیمت خیلی بالایی بفروش میرسند. نکته: پورسانت بازاریابی این محصول 60% است جدیدترین نسخه:اپدیت 20 دی1395 کسب درامد میلیونی از ...

کتاب « الفبای جامع ثروت و ثروتمندشدن » برای

کتاب « الفبای جامع ثروت و ثروتمندشدن » برای

قوانین ثروتمند شدن چیست؟ ذهن ثروتمندان چگونه کار می کند؟ وجود ثروت ساز چگونه وجودی است؟ چرا اغلب ثروتمندان تحصیلات کمی دارند؟ چرا بعضی افراد با اینکه سخت کار می کنند هیچ وقت پولدار نمیشوند؟ ذهن فقرا با ذهن ثروتمندان چه تفاوتی دارد؟ راه های ثروتمند شدن شما کدام ...

آموزش راه اندازی ماژول GPS با آردوینو

آموزش راه اندازی ماژول GPS با آردوینو

در این فیلم آموزشی تهیه شده قصد داریم به طور کامل و قدم به قدم مراحل راه اندازی ماژول GPS با کامپیوتر و همچنین روش راه اندازی ماژول GPS با استفاده از میکروکنترلر را خدمت کاربران عزیز سایت آموزش دهیم . این مجموعه ی آموزشی برای اولین بار توسط سایت انجمن الکترونیک به زبان ...

جزوه آموزش تند خوانی و تقویت حافظه

جزوه آموزش تند خوانی و تقویت حافظه

توضیحات محصول با مشاهده این فیلم آموزشی شما بطور کامل با جزوه تمرینات تندخوانی و تقویت حافظه آشنا می شوید و می توانید با دانلود جزوه و پرینت آن با کیفت بسیار بالا و بعد از مشاهده کامل ویدئو شروع به انجام تمرینات کرده و سرعت مطالعه خود را چندین برابر کنید. با تمرین زیاد می ...

اپلیکیشن سامانه مخابرات همراه

اپلیکیشن سامانه مخابرات همراه

اپلیکیشن فوق العاده و کم یاب سامانه مخابرات با امکانات زیر که گویای محتواست قابلیت استعلام شماره موبایل قابلیت کشف مزاحم تلفنی قابلیت دریافت ریز مکالمات مشترکین تلفن همراه مشترکین حقوقی مشترکین تلفن ثابت پیش شماره ها و... 100%تضمینی دوستان و ...

افزایش عضو تلگرام فیک و واقعی

افزایش عضو تلگرام فیک و واقعی

تمامی و کامل ترین نرم افزار های افزایش ممبر واقعی و فیک و آموزش های آن، که در اینترنت و بازار به قیمت های بالا به فروش می رسد را یک جا و با قیمتی کم در برابر قیمت های بالای دیگر، دریافت کنید. آپدیت :27 مهر 95 +2 پک هدیه 60 هزار ایمیل فعال و بانک شماره های تلگرام . 75 درصد سود شما ...

سوال عملی Power Point با جواب

سوال عملی Power Point با جواب

دانلود نمونه سوال قطعی پاورپوینت با جواب تشریحی تعداد فایل : 2 نوع فایل : Pdf ...

کتاب چگونه دیگران را عاشق خود کنیم

کتاب چگونه دیگران را عاشق خود کنیم

چگونه یک دختر را عاشق خود کنیم بزرگترین مشکلی که اکثر پسر ها در این ارتباط دارند این است که فکر می کنند یک راه حل عمومی برای عاشق کردن دختران وجود دارد. اگر شما یک دختر هستید بدنیست این متن را بخوانید شاید بتوانید نظر دیگران را درمورد خود تغییر دهید صحیح است که بیشتر ...

فایل صوتی عبارت های تاکیدی ثروت ساز

فایل صوتی عبارت های تاکیدی ثروت ساز

یکی از قدیمی ترین روش هایی که از زمان های بسیار دور تا به امروز برای نفوذ به ضمیر ناخودآگاه و ارسال سیگنال های مورد نظر به ضمیر ناخودآگاه، برای خلق تغییرات مطلوب و ایده آل در زندگی، مورد استفاده قرار میگرفته، استفاده از عبارت عای تاکیدی مثبت بوده است. عبارت های تاکیدی در ...

آموزش محیط پایپینگ سالیدورک 2 :: DigiMeka

آموزش محیط پایپینگ سالیدورک 2 :: DigiMeka

اموزش پایپینگ تکمیلی در سالید ورک سرفصلهای آموزشی اصول پایپینگ ایجاد پایپینگ افزودن اتصالات و ویرایش آنها ایجاد تیوبینگ ویرایش خط و تغییرات سایز و اتصالات پایپینگ و تیوبینگ تنظیم بایگانی قطعات و بروز رسانی آن تبدیل قطعات سه بعدی به قطعات مورد استفاده در پایپینگ ...

نمونه سوالات تستی اندیشه اسلامی 1

نمونه سوالات تستی اندیشه اسلامی 1

این نمونه سوالات برگرفته از کتاب آیت الله سبحانی می باشد که بیش از ده دوره سوالت تستی همراه با پاسخ را در برگرفته است ...

کاربر رایانه - سوال های تستی با جواب

کاربر رایانه - سوال های تستی با جواب

دانلود نمونه سوالات رشته کاربر رایانه همراه با جواب سوالات منتشر شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور قالب سوالات : Pdf ساعت استاندارد : 300 ساعت کداستاندارد : 3/0/1/24/42-3 ...

نرم افزار برنامه ساز اندروید

نرم افزار برنامه ساز اندروید

نرم افزار برنامه ساز اندروید 100% مورد تایید مارکت ها تضمین100%بازگشت وجه درصورت عدم کارکرد نرم افزار فقط500نسخه بفروش میرسد عجله کنید 80% تخفیف بدلیل درخواست زیاد شما و فقط تا پایان این هفته قیمت نرم افزار با 80% تخفیف= 7500 تومان (نکته: بعد از پایان این هفته این نرم افزار ...

آموزش دانلود و ذخیره تمام موزیک های Spotify در

آموزش دانلود و ذخیره تمام موزیک های Spotify در

در این روش موزیک ها مستقیما از سرور Spotify دانلود می شوند این روش کاملا جدید، بی دردسر و بسیار سریع است آهنگ های دانلودی توسط این روش دارای بالاترین کیفیت هستند ( کیفیت 320K کاملا واقعی ) در این برنامه قادرید تمام موزیک های مورد نظر خود را از اسپوتیفای با کیفیت فوق العاده ...

رایانه کار حسابدار مالی

رایانه کار حسابدار مالی

شامل 3 سری سوالات رسمی و اساسی رایانه کار مالی همراه با جواب و همچنین شامل 2 سری سوالات پراکنده و عمومی مطرح درباره موضوع درس ******** مدت خرید با تخفیف محدود می باشد. ...

سوال عملی ICDL 2 همراه با جواب - ( سری اول )

سوال عملی ICDL 2 همراه با جواب - ( سری اول )

سوالات عملی ICDL2 همراه با جواب (ویندوز - اینترنت و ایمیل ) تعداد فایل : 7 نوع فایل : Pdf ...

مجموعه سوالات پودمان رشته مدیریت خانواده

مجموعه سوالات پودمان رشته مدیریت خانواده

نمونه سوالات پودمان مدیریت خانواده دروس عمومي مشاوره خانوادهمديريت اقتصاد و برنامه ريزي در خانه كاربري كامپيوتر كاربرد و اصول نگهداري لوازم خانگيروانشناسي و تعليم و تربيت كودكانحقوق خانوادهجمعيت، بهداشت و فوريت‌هاي پزشكيپرورش گلهاي زينتي در خانه دكوراسيون و تزئينات ...

نرم افزار مدیریت کانال تلگرام

نرم افزار مدیریت کانال تلگرام

این نرم افزار مدیریت کانال چیست؟ نرم افزار منحصربفرد و انحصاری برای مدیریت ساده و حرفه ای کانال تلگرام فراهم شد.این نرم افزار با شرایط و کیفیت عالی آماده بهره برداری توسط ادمین های کانال های تلگرامی باشد و هر نیازمند هر مدیر کانال تلگرامی میباشد برای نظم و دقت در مدیریت ...

آموزش ساخت مدار تقويت آنتن

آموزش ساخت مدار تقويت آنتن

آموزش ساخت مدار تقويت آنتن در اين آموزش شما ياد خواهيد گرفت كه با ساخت مدار هايي قدرت انتن دهي و دريافت و ارسال فركانس ها و امواج را بالا ببريد ...

خرید بازدید | نرم افزار افزایش بازدید

خرید بازدید | نرم افزار افزایش بازدید

نرم افزار افزایش بازدید سایت نرم افزاری است جهت بالا بردن بازدید سایت یا وبلاگ با ایپی های متفاوت شما میتوانید به جای خرید بازدید از سایت ها از نرم افزار بازدید استفاده کنید نرم افزاری جهت کسب در آمد شما از اینترنت تنها نرم افزاری با قابلیت باز کردن پاپ آپ از روی سایت ...

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "پروژه، مقاله، تحقیق دانشجویی، کارآموزی، جزوه و ..." می باشد
" فروشگاهی از 4KIA "

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما